+47 47896060
         
 
post (at) travelandlearn.no
         
 
 
02.-08. mai 2018 SIEMENS SENIORER
Donaus perler - Wien, Bratislava og Budapest
 
 
 
   
 
    BROSJYREN - TRYKK HER  
 
  Donaus perler – Wien, Bratislava og Budapest – bedårende 3 hovedsteder fra det tidligere habsburgriket.
En praktfull reise i hjertet av Europa. Tre spennende hovedsteder i en herlig symfoni. Drømmenes og romantikkens Wien, sjarmerende Bratislava og opplevelsesrike Budapest ved Donaus bredde. Et mylder av spennende historie og severdigheter. Elegant og klassisk i Sentral-Europa. Bli med oss til Ungarn, Østerrike og Slovakia.

 
   
   
   
   
   
   
   


Dag 1 Onsdag 02. mai      Avreise fra Norge til Wien / Bratislava              M
Avreise 11:50 fra Oslo-Gardermoen med Norwegian direktefly til Wien. Ankomst i Wien kl.14:05 (per 30.06.2018). Fra Wien Lufthavn er det ca. 1t kjøring til vårt hotell Devin 4* (3netter), et meget fint sentralt beliggende hotell og på Donaus elvebredd. Etter innsjekking har vi tid til å nyte en kopp kaffe i det historiske kvartalet som tilbyr verdens beste kaker eller ta en øl på det vakre torget. Alt ligger like ved hotellet. Vi treffes på kvelden på vårt hotells flotte Restaurant til en 3 retters middag inkl. 2 Glass vin, kaffe/te og deretter opplever vi Slovakisk Folkeaften med musikk og dans show på hotellet ca.40min

Dag 2 Torsdag 03. mai     Majestetiske Wien               F, L,M
Etter frokost skal vi kjøre til Wien og avstanden er bare 50km. På formiddagen skal vi være med på en guidet runde i byen ”An der schônen blauen Donau” for å se mange av de mest kjente landemerkene; Nybyen med sine enorme EU kontorer, Prater parken med det berømte hjulet, Hundertwasserhuset (stopp), gaten som kalles ”Ringstrasse” med de ulike severdigheter og som ble anlagt der bymuren hadde stått. I rask rekkefølge får vi rådhuset, parlamentet, naturhistorisk og kunsthistorisk museum, statsoperaen og Musikverein (nyttårskonserten).  Stephansdomen og stopp for Sacher Torte. Rideskolen og Lippizaner hestestallen og alle bygningene i Hofburg og Mozart statuen i parken ved Belvedereslottet. Etter en Wiener lunsj på vakre slottsrestaurant Café Restaurant Residenz skal vi til slottet Schönbrunn og får en guidet omvisning i noen av de mange kongelige gemakkene og i de fantastiske parkanleggene utenfor. Her blir vi ikke alene da dette har vært byens ledende turistattraksjon siden 1860. Schönbrunn (vakre brønnen) og vitner om monarkiets makt og rikdom. På kvelden hygger vi oss med middag på vårt hotell.

Dag 3 Fredag 04. mai       sjarmerende Bratislava                   F, M*
Etter frokost skal vi på en sightseeing tur i vårt lille mini-turist-tog (ca. 1 time) opp til Borgen. På veien tilbake skal vi stoppe halvveis og fortsette til fots på en guidet byvandring sammen med vår lokale guide og bli bedre kjent med sjarmerende Bratislava. Turen avsluttes ved det gamle kvartalet – Rådhuset, Bymuseet, Universitets gamle bibliotek og sist, men ikke minst landmerket Bratislava Slott på et platå ca. 85m over Donau. Lunsj på egenhånd. Middag er inkludert for de som skal være med på konserten.

FRIVILLIG UTFLUKT: AUESPERGER PALACE eller KURSALON KONSERT: Vi spiser en 3 retters middag inkl. 1 Glass vin før konsert. Orkesteret Alt Wien er et av Wiens mest velrenommerte orkester. Disse konsertene blir fremført på det flotte konserthuset i Palasset eller i Kursalon Wien og orkesteret får selskap av opera / operette- sangere. Du får en uforglemmelig aften i den vakre Kursalon Wien til tonene av Strauss og Mozart. Kr.1 250 per pers (prisen er basert på min 30 deltagere)

Dag 4  Lørdag 05. mai      middelalderbyen Esztergom, vinsmaking, kunstnerbyen Szentendre og
privat middags cruise på Donau        F, L, M

Etter en tidlig frokost kjører vi mot Ungarn og Budapest. Dagens strekning er ca.250km og kjøretid ca. 3,5t totalt. I bussen får vi en orientering om ungarske historie, selve elven Donau, og severdigheter vi skal besøke osv. Vårt første stopp er middelalderbyen Esztergom, den katolske kirkens sentrum. Byen ligger 45km nord for Budapest på grensen til Slovakia og var Ungarns hovedstad frem til 1200-tallet. Vi skal besøke katedralen som er Europas tredje største kirke. Deretter skal vi på en vinsmaking og smake 3-4 type ungarske vin på den berømte vinkjelleren Primás Pince Esztergom. Her på deres vakre restaurant skal vi spise lunsj. Etter lunsj fortsetter vi til kunstnerbyen Szentendre, som er en opplevelse å besøke. Etter ankomst i Budapest sjekker vi inn på vårt hotell. Vi avslutter dagen med et privat cruise på Donau og opplever det spektakulære synet av et opplyst Budapest fra Donau, mens vi nyter en ungarsk buffet middag om bord med ubegrenset vin og drikker. Overnatting på vårt meget sentralt beliggende hotell Mercure Budapest City Center 4* (3 netter).

Dag 5 Søndag 06. mai      vakre Budapest, ungarske hesteshow og gårdslunsj          F, L
Etter en halvtimes kjøretur ankommer vi til det vakre kongelige barokkpalasset Gödöllő, sommerhuset til Dronning Elisabeth (Sissi) og kong Francis Joseph. Vi besøker stedets museum og blir guidet gjennom den storslåtte slottshagen. Vi får et innblikk i hvordan det var på den tiden da det Østerriksk-ungarske imperiet styrte landet. Deretter kjører vi til en tradisjonsdrevet bondegård hvor vi blir ønsket velkommen med en ungarsk ”Pogácsa”. Ridende menn tar oss med i vogn rundt i området og inviterer oss på et tradisjonelt hesteshow. Her skal vi også få nyte en 3 retters ungarsk gårdsmiddag en favoritt blant de ungarske ridderne: Vin til maten og fordrink er inkludert. Etter lunsj kjører vi tilbake til Budapest og nyter en guidet buss sightseeing på både Buda og Pestsiden. Dette gir oss et flott overblikk over hele byen – bl.a. Heltenes Torg med millenniumsmonumentet, verdenskjente Statsoperaen, det
265m lange neo-gotiske Parlamentshuset, Kjedebruen fra 1849, Slottshøyden med fiskebastionen, kongepalasset, Mathias Kirken og Gellért fjellet, monumentale borgen av Citadell med den absolutt beste utsikten over begge deler av byen. Vi avslutter nok en opplevelsesrik dag på vårt hotell. Middag på egenhånd.

Dag 6 Mandag 07. mai     Budapests berømte varmtvanns bad og ungarsk folkeshow        F, M
I dag har dere mulighet til å utforske byen på egenhånd. Meget praktisk til å gjøre under turist-shopping. FRIVILLIG UTFLUKT – BESØKE SZECHENYIBADET: Kr. 600 per pers (prisen er basert på min 30 deltagere) på et av de berømte kurbadene. Szechenyi- og Gellert badet er 2 flotte kulturinstitusjoner som er meget vakre og blir betraktet av de lokale som en helseinstitusjon og er meget populære. Badene oppleves som en kuriositet av de fleste turister. Så ta det mer som en turistopplevelse og ikke ha noe luksuriøse forventninger som de fleste av oss assosierer med en spaopplevelse. Massasjen bør reserveres på forhånd og derfor er det viktig at dere sier fra ved påmelding.
I kveld er det avskjedsmiddag med tradisjonell ungarsk mat, sigøyner- musikk og folkloredans og ubegrenset drikker på vår 300år gamle Megyeri Csárda Restaurant. Restauranten er et folkemuseum av seg selv.

Dag 7             Tirsdag 08. mai      hjemreise         F
Transfer til Budapest flyplass og avreise kl.12:00 med Norwegian direkte fly til Oslo ankomst kl.14:30

TRYKK HER FOR Å SKRIVE UT BROSJYREN
 
PRIS PER PERSON I DOBBELROM

KR. 10 250

Enkeltroms till. Kr.2 950

i delt dobbeltrom ved 45 påmeldte deltagere

Ved påmelding påløper et depositum på kr 3500 per person.
ca 3 mnd før avreise forfaller resterende beløp

 

PÅMELDING

SÅ FORT SOM MULIG
FØRSTE MANN TIL MØLLA

senest 15. NOV 2017


Anne Marie Heijer: anne.m.heijer@hotmail.com


 
TUREN INKLUDERER:
* direkte fly Oslo-Wien / Budapest-Oslo
* Transport under hele perioden
* 6 overnattinger på meget gode  4* hoteller med frokost i både Bratislava og Budapest
*  Inngang til palasset og severdigheter
* velkomst og middag dag 2 inkl.2 glass vin/øl/brus, kaffe/te
* avskjedsmiddag med ubegrenset vin og øl
* 4 middager(M), 3 lunsjer(L)
* alle måltider med minst inkl. 1 glass vin/øl/brus, kaffe/te
* Privat middagscruise på Donau med ubegrenset vin og øl
* Slovakisk folkeaften
* Ungarsk folkloreaften
* Hesteshow og gårdsmiddag
* meget flinke lokale skandinavisk talende guider i alle 3 byer
* sikkerhet fra Reisegarantifondet
* Reiseleder fra Travel and Learn

IKKE INKLUDERT:
* kr762 i flyskatt
* Viner og drinker utenom det som er inkludert ved måltider.
* Personlige utgifter som vask av tøy og telefoner
* Tips til hotellpersonalet og sjåfører og lokale guider EUR 30 per person
* Ekspedisjonsgebyr kr 55Avbestilles turen fra 150 dager og til 101 dager før avreisedato, kreves et gebyr tilsvarende innbetalt depositum. Avbestilles turen fra 100 dager og til 60 dager før avreisedato, vil det kreves 50 % av turprisen. Avbestilles turen 60 dager eller mindre før avreisedato, eller ved manglende fremmøte på avreisedagen, vil 100 % av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.Hotel Devin 4*
Riečna 162/4, 811 02 Bratislava, Slovakia
Telefonnummer: +421 2/599 851 11


TRYKK HER FOR HOTELLETS HJEMSIDE
 

Hotel Mercure Budapest City Center 4*
Vaci utca 20, Parking : Petofi Sandor utca14, 1052 Ungarn
Telefonnummer: +36 1 485 3100


TRYKK HER FOR HOTELLETS HJEMSIDE

 
 
BROSJREN - TRYKK HER   post (at) travelandlearn.no KONTAKT: Tel 47 89 60 60

  REISEKALENDER