+47 47896060
         
 
post (at) travelandlearn.no
         
 
 
Budapest
17.-20. april 2018
 
 
 
  TRYKK HER FOR Å SKRIVE UT BROSJYREN  


Dag 1 tirsdag 17. april 2018
Avreise fra Oslo til Budapest og på kvelden ett av de mest spektakulære middagscruise på Donau       L, M
Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) kl.09:10 og vi ankommer Budapest (BUD) kl.11:30 med Norwegian direktefly til Budapest. Etter ankomst tar det ca. en halv time å kjøre inn til byen.

Etter en lett lusj skal vi starte med sightseeing på både Buda og Pestsiden. Dette gir oss et flott overblikk over hele byen – bl.a. Heltenes Torg med millenniumsmonumentet, verdenskjente Statsoperaen, det 265m lange neo-gotiske Parlaments- huset, Kjedebruen fra 1849, Slottshøyden med fiskebastionen, kongepalasset og Mathias Kirken og Gellért fjellet På toppen av denne høyden står også den monumentale borgen av Citadella, som gir den absolutt beste utsikten over begge deler av byen. Deretter sjekker vi inn på vårt sentralt beliggende hotell Novotel Budapest Centrum 4*

Å oppleve ett opplyst Budapest langs Donau om natten er spektakulær og et minne for livet. Det er neppe noen annen by i Europa som har så fine bygninger langs elven som Budapest. Donau er pulsåren i byen. Vi passerer den ene fantastiske bygningen etter den andre, og midt i elven ligger Margaretøya med sine flotte naturområder.

Vi skal møtes til en festaften på en privat cruisebåt på Donau ca. 2 timer med velkomstdrink + all inklusiv ungarsk middagsbuffet med ubegrenset vin og drikker.

Dag 2 onsdag 18. april 2018
Esztergom – med sin historie, ungarske viner, kunsternbyen - Szentendre F, L
I dag skal vi besøke middelalderbyen Esztergom, den katolske kirkens sentrum. Byen ligger 45 kilometer nord for Budapest på grensen til Slovakia og var Ungarns hovedstad frem til 1200-tallet. Guidet besøk i Esztergomkatedralen, som er Europas tredje største kirke. Deretter skal vi på en vinsmaking og smake 3-4 type ungarsk vin på det berømte vinkjelleren til Primás Pince Esztergom. Her på deres vakre restaurant skal vi spise lunsj. Etter lunsj fortsetter vi til den sjarmerende kunstnerbyen Szentendre, som er en opplevelse å besøke. Derfra kjører vi tilbake til Budapest. Kvelden er fri på egenhånd.

Dag 3 torsdag 19. april 2018
Kongelige palass – Gödöllő og gårdsliv med hesteshow og spa    F, L, M
Etter frokost skal vi på et spennende halvdags tur vakre kongelige barokkpalasset Gödöllő. Etter en halvtimes kjøretur ankommer vi sommerhuset til Dronning Elisabeth (Sissi) og Francis Joseph (tidligere ungarsk konge). Vi besøker stedets museum og blir guidet gjennom den storslåtte slottshagen. Vi får et innblikk i hvordan det var på den tiden da det Østerriksk-ungarske imperiet styrte landet. Vi kjører til en tradisjonsdrevet bondegård hvor vi blir ønsket velkommen med en ungarsk ”Pogácsa”. Ridende menn tar oss med i vogn rundt i området og inviterer oss på et tradisjonelt hesteshow som består av alt fra oksekjerrer, bueskyttende nomader som skyter sine piler fra hesteryggen, dressurforestilling med hester og morsomme esler. Til slutt får vi se kvinner i vakre kjoler som rir i en stil som kalles Dronning Elisabeth metoden. Her skal vi også få nyte en ungarsk gårdslunsj en favoritt blant de ungarske ridderne: Vin til maten og fordrink er inkludert. Etter en fantastisk og opplevelsesrik formiddag kjører vi tilbake til vårt hotell.

Både Szechenyi- og Gellert badet er flotte kulturinstitusjoner som er meget vakre og blir betraktet av de lokale som en helseinstitusjon og er meget populære. Badene oppleves som en kuriositet av de fleste turister. Så ta det mer som en turistopplevelse og ikke ha noe luksuriøse forventninger som de fleste av oss assosierer med en spaopplevelse. Massasjen bør reserveres.

Middag med folkemusikk og show på 300 hundre år gamle Megyeri Csárda Restaurant – inkludert ubegrenset vin og drikker + kaffe og te

Dag 4 fredag 20. april 2018        F
Etter en rolig og avslappet frokost kjører vi til flyplassen.
Avreise fra Budapest (BUD) kl.12:00 og vi ankommer Oslo Lufthaven Gardermoen (OSL) kl.14:30 med Norwegian direkte fly.

 
TRYKK HER FOR Å SKRIVE UT BROSJYREN
 

PRIS PER PERSON I DOBBELROM

KR. 6 995

Enkeltroms till. Kr.1 100


i delt dobbeltrom ved 35 betalende deltagere

Depositum kr 3 500,- per person forfaller 24. november.
Resterende beløp forfaller ca 2,5 mndr før avreise

 
 

PÅMELDING

SÅ FORT SOM MULIG - FØRSTE MANN TIL MØLLA

post@travelandlearn.no

+47 47896060

 
 

TUREN INKLUDERER
* Flyturen direkte fra Oslo til Budapest og hjem
* Transport fra/til flyplassen i Budapest
* 3 overnattinger på sentralt beliggende 4* hotell m frokost
*  utflukter etter programmet
* velkomstmiddag – buffet cruise med ubegrenset drikker + kaffe/te
* avskjedsmiddag inkl. ubegrenset vin og drikker + kaffe/te
* privat all inklusiv middags cruise på elven Donau (dag1)
* 2 middager (M) 3 lunsjer (L)
* alle måltider med minst 1 glass vin/øl/brus, vann og Kaffe/te
* ungarske folkloreaften (dag3)
* Hesteshow med gårdslunsj
* ungarsk matlagingskurs
* Lokal skandinavisk talende   guide under oppholdet
* Reiseleder fra Travel and Learn
* sikkerhet fra Reisegarantifondet
* inkludert Tips til guider og sjåfører

IKKE INKLUDERT
* Viner og drinker utenom det som er inkludert ved måltider.
* personlige utgifter

 

 
 
 
 
 
 


Novotel Budapest Centrum 4*
Budapest, Rákóczi út 43-45, 1088 Ungarn
Telefonnummer: +36 1 477 5300


TRYKK HER FOR HOTELLETS HJEMSIDE
 

 
 
 
Avbestilles turen fra 150 dager og til 101 dager før avreisedato, kreves et gebyr tilsvarende innbetalt depositum. Avbestilles turen fra 100 dager og til 60 dager før avreisedato, vil det kreves 50 % av turprisen. Avbestilles turen 60 dager eller mindre før avreisedato, eller ved manglende fremmøte på avreisedagen, vil 100 % av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.
 
BROSJREN - TRYKK HER   post (at) travelandlearn.no KONTAKT: Tel 47 89 60 60

  REISEKALENDER