+47 47896060
         
 
post (at) travelandlearn.no
         
 
 
Sør England
11. – 16. april 2018
 
 
 
    BROSJYREN - TRYKK HER  
 
   


Velkommen til en innholdsrik tur til Sør-England i samarbeid med Travel and Learn. Noen stikkord for turen er keltiske legender, romerbad, engelsk landsbyliv, film og litteratur.Dag 1  ONS 11. APR 2018       Oslo – London Gatwick – Bath               M
Vi flyr direkte med Norwegian kl.13:05 fra Oslo Gardermoen meg ankomst London Gatwick kl.14:25. Herfra tar det ca. 2,5-3 timer til Bath. Vi sjekker inn på vårt sentralt beliggende 4* klassiske hotell – Francis Hotel Regency www.francishotel.com. Her skal vi overnatte de neste 5 nettene. Middag på hotellet.

Dag 2 TOR 12. APR 2018     Bath– Glastonbury Abbey og Tor–Glastonbury Chalice Well– Wells Cathedral                   F, L, M
Tidlig avreise til Glastonbury. Vi besøker TheTor som ligger i kort gangavstand fra sentrum i Glastonbury. Mytene om Glastonbury Tor er mange, alt fra øya Avalon, legendene om kong Arthur og ridderne av Det runde bord, et magisk fjell med både en indre og en ytre labyrint, et navigasjonspunkt for stjerneskip, et ritested for gudinnedyrkelse, et innvielsessenter for druider mm. Glastonbury Tor må bare oppleves og det er en energiplass av dimensjoner. Legenden forteller at det er her den hellige gral befinner seg - og kanskje er det den som påvirker vannet i den hellige Chalice Well ved foten av the Tor. Besøk ved den hellige Chalice Wells fantastiske meditasjonshave med blomster og rennende vann blir en flott start på dagen. Kelterne og deres druider hadde offersteder i Glastonbury, og Josef av Arimateas vandringsstav slo rot her og ble til den blomstrende hagtornen, et symbol for «den andre verden».
Har du lyst til å besøke en av Englands eldste puber, er George and The Pilgrim Pub midt i sentrum stedet. Her har det vært pub helt siden 1400-tallet, og god mat har de også. Glastonbury Abbey er en av Englands viktigste og mest fascinerende klostre. Her kan vi besøke det legendariske gravstedet til kong Arthur og dronning Guenevere (Gunniver/Jennifer) og beundre den hellige torn. Deretter går turen til Wells, Englands minste by, med sin fortryllende middelalderbrønn og vakre katedral fra det 13. århundre. Byen har røtter tilbake til romertiden og har sitt navn fra de små kildene som bobler opp og fortsatt finnes i hagen til erkebiskopens fantastiske residens. (Inngangspenger £ 12) Felles middag på den eldste restauranten i byen.

Dag 3 FRE 13. APR: Bath–Cadbury Castle–Cerne Abbas Giant–Salisbury                     F,L,M
Cadbury slott i Somerset har vært forbundet med Arthur-legendene siden Tudor-tiden (1485-1558). Utgravninger av en festning fra jernalderen viser at kan ha vært festningen til kong Arthur. I dag er det en grønn kolle som skjuler denne mystiske festningen.
Vi kjører videre til Salisbury via Dorchester – Cerne Abbas Giant er en krittfigur av en enorm naken mann som bærer en klubbe, skåret inn i en kolle. Giganten er en av mange, antagelig gamle, bakkefigurer som er spredt i det engelske landskapet. Folketroen antyder at det er en gammel fruktbarhetsgud som har makt til å gjøre barnløse kvinner gravide.
Deretter setter vi kursen mot Salisbury. Etter lunsj stopper vi for å ta inn det utrolige synet av katedralen som stiger opp fra de frodige grønne engene, og det er lett å forstå hvorfor dette blir beskrevet som "Storbritannias beste utsikt". I Chapter House ved Salisbury-katedralen finner man også den best bevarte av de fire opprinnelige Magna Carta-manuskriptene fra 1215.
Felles middag om kvelden.

Dag 4  LØR 14. APR    Bath–Stonehenge–Lacock– Castle Combe                  F, L, M
I dag besøker vi Englands mest besøkte turiststed, det magiske Stonehenge, et unikt verdensarvobjekt fra neolittisk tid, omgitt av eldgamle gravhauger. Det er mange spørsmål rundt hvem som reiste monumentet, hvorfor og hvordan stenene ble brakt dit. Mysteriet om 5000 år gamle Stonehenge forbløffer til og med ekspertene og vil garantert få deg til å undre når du ser det. Etter Stonehenge skal vi til landsbyen Lacock. I denne vakre landsbyen har tiden virkelig stått stille i de siste hundreårene. Å begi seg inn i den lille byen er som å forflyttes 200-300 år tilbake i tid. De eneste tegnene på at vi egentlig befinner oss i 2018, er bilene som står parkert rundt i byen og sprekker tidsboblen. Hvis man likevel synes at der er noe velkjent ved byen, er det ikke så underlig. Lacock har nemlig dannet bakgrunn for mange forskjellige filmer, blant annet ”Stolthet og Fordom” og den engelske serien ”Cranford” som handler om livet i en liten engelsk by i 1840.Like ved siden av landsbyen ligger det arkitektoniske smykket Lacock Abbey, opprinnelig et kloster, senere omgjort til et imponerende privathjem for familien Talbot. William Henry Fox Talbot var oppfinner av det fotografiske negativet. Lacock Abbey er i dag mest kjent å ha vært en del av Harry Potter-filmene, Secrets Chamber og Halvblodsprinsen.
Er du interessert i filmscener, har Lacock mye å by på: Pride and Prejudice, Downton Abbey, Emma, Moll Flanders, Robin of Sherwood / Robin Hood, Randall & Hopkirk (Deceased), Borgmesteren i Casterbridge, Den andre Boleyn Girl, Cranford og The Wolfman.
Deretter skal vi besøke Castle Combe som flere ganger har blitt kåret til "Den vakreste landsbyen i England". Her får du fri til å rusle rundt og oppdage mange steder du kanskje vil kjenne igjen fra klassiske filmer som Dr Dolittle, Stardust og Warhorse. Felles middag om kvelden.

Dag 5  SØN 15. APR             Sightseeing i Bath og romerkebad                       F, L, M
Etter frokost tar vi en byvandring gjennom den fantastiske romerbyen Bath. Vi begynner med det kanskje mest kjente eksemplet på Baths 1700-tallsarkitektur: The Royal Crescent. Et av husene er innredet slik man kan tenke seg det var på Jane Austens tid, og vi tar et besøk her. På vår vandring gjennom byen er vi innom en rekke steder kjent fra Austens romaner før vi til slutt ender ved det som er selve kjernen i denne gamle kurbyen: De romerske badene. Her får vi en omvisning. Vi spiser lunsj i The Pump Room, der sosieteten kom for å sladre og ”take the waters”.
Vi samles til avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 6 MAN 16. APR Bath – London Gatwick – Oslo F
Vi kjører til London Gatwick og deretter tar vi direkte fly hjem kl. 15:00 med ankomst Oslo Gardermoen kl. 18:05


TRYKK HER FOR Å SKRIVE UT BROSJYREN
 
 
 

PRIS PER PERSON I DOBBELROM

Pris Kr. 13 995
i delt dobbeltrom ved 25-30 påmeldte deltagere

Enkeltromstillegg: kr 1 995

 

 
 

PÅMELDING FØR 15.NOVEMBER 2017

bindende påmelding (helst på e-mail) innen 15. november til

Torstein Nilsen
torst.nilsen@gmail.com
tlf. 97 63 91 97
eller
Mai Flakstad Toft
mai.flakstad.toft@gmail.com
tlf 97 74 75 08

Ved påmelding påløper et depositum på kr 5000 per person. ca 3 mnd før avreise forfaller resterende beløp. Ta kontakt for avbestillingsregler.

 

 
TUREN INKLUDERER:

* Flyturen direkte fra Oslo til London Gatwick med Norwegian
* Transport fra/til flyplassen i London (LGW)
* 5 overnattinger på meget godt hotell med frokost i Bath
* Inngang til severdigheter etter program
* velkomst- og avskjedsmiddag inkl. 2 glass vin/øl/brus, kaffe/te
* 5 middager 3 retters (M), 4 lunsjer 2 retters (L)
* alle måltider inkl. 1 glass vin/øl/brus, kaffe/te
* Keltisk musikk under avskjedsmiddag
* sikkerhet fra Reisegarantifondet
* Reiseleder fra Travel and Learn

IKKE INKLUDERT:

* kr 595 i flyskatt
* Viner og drinker utenom det som er inkludert ved måltider.
* Personlige utgifter som vask av tøy og telefoner
* Tips til hotellpersonalet og sjåfører og lokale guider antydet til £ 25 per person
* Ekspedisjonsgebyr kr 55
 
 
Avbestilles turen fra 150 dager og til 101 dager før avreisedato, kreves et gebyr tilsvarende innbetalt depositum. Avbestilles turen fra 100 dager og til 60 dager før avreisedato, vil det kreves 50 % av turprisen. Avbestilles turen 60 dager eller mindre før avreisedato, eller ved manglende fremmøte på avreisedagen, vil 100 % av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.
 
 

Hotel Francis Btah 4*
6-12 Queen Square, Bath BA1 2HH, Storbritannia
Telefonnummer: +44 1225 424105


TRYKK HER FOR HOTELLETS HJEMSIDE

 

 
 
BROSJREN - TRYKK HER   post (at) travelandlearn.no KONTAKT: Tel 47 89 60 60

  REISEKALENDER