+47 47896060
         
 
post (at) travelandlearn.no
         
 
 
07.-10. oktober 2018 I fotsporene til Frans og Klara av Assisi  
 
 
BROSJYREN - TRYKK HER  
 
 
 
 
 
 
 


DAG 1  SØNDAG 7.  OKT            Hellige Frans liv i Assisi               L, M
Avreise fra Oslo Gardermoen kl 07.10 med Norwegian. Fra landing i Roma tar det ca. 2,5 timer til Assisi. I vår buss serverer vi lunsjpakker med drikke fra vår egen bar. Underveis i bussen får vi også et innledende foredrag om Frans av Assisis liv.

I det vi kommer frem til Assisi skal vi bli med på en guidet tur i Porziuncola hvor den hellige Frans bevegelse startet. Selve kirken er et lite kapell inne i Basilikaen di Santa Maria degli Angeli. Dette lille kapellet ble gitt til Frans rundt 1208 av abboten i St Benedikt av Monte Subasio. Det var under betingelse av at han skulle gjøre dette til moderkirke for hans «nye religiøse familie». Den var i dårlig stand og forlatt og Frans restaurerte det med egne hender. Senere ble dette hans yndlings tilholdssted – og nesten som hans hjem. Senere døde Frans bare et lite stykke fra denne kirken i sin munke celle lørdag den 3. oktober 1226.

Vi kjører opp til selve Assisi by og besøker Klaras kirke med hennes krypt og det berømte krusifikset fra San Damiano. Vi spaserer videre over torget, forbi Frans hjem, Minervas tempel og byens rådhus. Ettermiddagen avsluttes med en velkomst-middag med vin og kaffe/te inkludert på en hyggelig lokal restaurant.  Mens vi har vært på promenade har vår bagasje blitt satt inn på våre rom på Hotell Valle di Assisi **** Resorthotell som vi har under hele oppholdet. Spa er tilgjengelig.

DAG 2  MANDAG 8.  OKT            Hellige Frans ungdom                F, L, M
Som start på denne dagen promenerer vi i skogen (ca 2 km i litt ulendt terreng bare nedover - gode sko og stødige ben). Etter turen skal vi ta små minibusser til klosterkirken San Damiano, som knytter seg til Frans’ omvendelse. Det Var her Frans hørte Kristus snakke til seg fra krusifikset. Og ba ham om å «reparere sin helligdom». Til slutt fortsetter vi til Eremo delle Carceri, grotten høyt på Subasio fjellet dit hellige Frans pleide å trekke seg tilbake i ensomhet, bønn og samtaler med fuglene. Da han kom hit første gang i 1205 etter sin omvendelse fantes det kun en liten grotte her. Etter at Frans begynte sine meditative stunder her fulgte mange andre munker etter hvert hans spor og trakk seg tilbake i flere grotter som fantes rundt om i fjellet. Grotten som Frans brukte ble etter hvert kjent som «Santa Maria delle Carceri» og navnet kom fra et lite fengsel i nærheten. Vi tar våre mini-busser tilbake til byen og spiser en lett lunsj inkl vin kaffe/te på Restaurant La Rocca.*

Vi fortsetter vår reise i Frans av Assisi’s fotspor med bussen til byen Gubbio som har et kloster med flott plassering på en topp, med stupbratte fjellsider ned mot dalbunnen på alle kanter. Vi har litt fritid for å ta kabelbanen opp til klosteret på toppen eller vandre rundt å handle noe i de mange flotte håndverksbutikkene. Ost og skinke er populære varer her.

Anledning til SPA bestilling på hotellet. Middag på hotellet. Inkl 1 gl vin og kaffe/te.

DAG 3  TIRSDAG 9.  OKT                 Hellige Frans virke og død      F, L, M
Etter frokost skal vi besøke Hellige St. Francis basilikaen hvor vi i dag har Franciskus krypt. Her finnes også noen av de vakreste middelalders fresker av Giotto, Cimabue og Simone Martino.  Vi kjører forbi Santuario di S Maria di Rivotorto (3 km from Assisi) der Frans begynte å samle de troende kring seg. Plassen kalles ennå for Tugurio (hovel),

og Frans og hans “brødre” bodde her I perioden 1209-1211. Etter at han fikk anerkjennelse av paven i 1209 kom Frans direkte hit fra Roma og bosatte seg her. Rivotorto betyr en «buktende elv» og på den tiden Frans bodde her fantes en elv foran kirken.

Så ble han i 1211 jagd bort herfra av de lokale bøndene og flyttet da til Porziuncola (se over). Kirken her i Rivotorto har blitt bygget på i mange omganger og den nåværende kirken er bygget opp etter et jordskjelv I 1854 og nå finnes her også et kloster.

Vi skal nå kjøre forbi Città di Castello og Sanse-Polcro (ca 1½ - 2 timer med buss) og det vakre, mystiske Casentino-landskapet til klosteret La Verna. Vi bestiller lunsj hos nonnene og besøker vi klosterets «stigmatakorridor» med grotten der Frans mottok sårmerkene (kalles Stigmata). Her går munker og nonner daglig i en hellig prosesjon til minne om at hellige Frans fikk sin «stigmata» her på fjellet La Verna den 14. september 1224. Det sies at Frans etter dette bar Kristi sårmerker på kroppen for resten av livet.

Vi passerer byen Arezzo som var en av de tolv viktige etruskiske byene, de såkalte Dodecapolis. Den var velkjent spesielt for sine pottemakere. De laget karakteristisk glasert keramikk av mørk leire, og rødmalte vaser. Disse ble solgt i et stort område.  Vi skal stoppe ved outlet village Valdichiana et lite stykke forbi Arezzo for litt fritid og shopping. Vi passerer den idylliske innsjøen Lake Trasimeno  (se bildet med solnedgangen over sjøen) og Umbrias Hovedstad Perugia før vi skal besøke den kjente vinkjelleren Lungarotti i Torgiano. Til middagen etterpå får vi smake produktene de her selger. Vi skal avslutte dagen med en avskjedsmiddag med et måltid på riktig Umbrisk måte. Etter middagen kjører vi den korte veien hjem til hotellet.

DAG 4 – ONSDAG 10.  OKTOBER   Spoleto  og hjemreisedag                     F, L
Vi spiser frokost og sjekker ut av hotellet før vi tar turen til Spoleto på vei mot Roma. Her får vi tid til å spasere litt i de fantastiske gatene som har mange flotte butikker både for de som vil se på italienske sko og andre merkevarer. Vi skal nyte en lunsj på en lokal trivelig restaurant før vi fortsetter mot Roma.

Underveis til flyplassen oppsummerer vi noen av alle opplevelsene vi har hatt og livshistorien til Frans og Klara av Assisi.

På ettermiddagen kommer vi til flyplassen Fiumicino i Roma for innsjekking til avreise kl 17.50 med Brüssels Airlines tilbake til Gardermoen og Oslo med landing kl 22.50


 
INKLUDERT I PRISEN
- Flyreise tur retur Oslo – Roma
- Alle hotellovernattinger på 4* hotell med SPA
- Måltider som angitt i programmet med drikke (vin/øl) og kaffe/te inkludert
- Sightseeing alle steder med lokal guide og reiseleder fra Travel and Learn slik beskrevet i programmet
- Inngangspenger til alle severdheter i programmet
- Lokale engelsk talende guide hel tiden
- Reiseleder fra Travel and Learn

IKKE INKLUDERT
- Flyskatt per 12.12.17 på kr 853 (kan variere)
- Forsikring og personlige utgifter Travel and Learn er medlem av Reisegarantifondet
 
TRYKK HER FOR Å SKRIVE UT BROSJYREN
 
 
PÅMELDING SNAREST MULIG

Pris kr 9 960 per person

ved min. 20 deltagere

Enkeltromstillegg kr. 995

post (at) travelandlearn.no

47 89 60 60 / 95 70 89 30

Ved påmelding påløper et depositum på kr 5000
 
 

Vi tar forbehold om plass på fly i de oppgitte klasser ved bestilling. Forbehold om trykkfeil og andre forhold som forandring i kurser etc. 
BROSJREN - TRYKK HER   post (at) travelandlearn.no KONTAKT: Tel 47 89 60 60

  REISEKALENDER